Sminktips 3





1 Behåll det.
För att läppstiftet inte ska spricka upp om du har torra läppar, kan du lägga på ett lager läppsalva (som lypsyl), låta det sjunka in i fem minuter och sedan torka av läpparna med en pappersnäsduk innan du applicerar läppstiftet. (För väldigt spruckna läppar, ta bort död hud med en mjuk tandborste eller en fuktig tvättlapp innan du gnuggar av läppsalvan)

2 Färga på.
Förvandla ett traditionellt läppstift till en djupare färg genom att lägga på tre lager mörkt läppstift, lämna det på ett par minuter och torka av med en pappersnäsduk så att bara pigmentet återstår.

3 Kyssäkta.
Hitta den perfekta läppstiftsfärgen.
- Tänk på färgen munnen får efter du har kyssts. - Det är vanligtvis en rosig nyans som inte är för brun.
Prova olika färger genom att lägga på läppstift på halva munnen och låt andra halvan vara utan smink. När du kommer till en färg som är lite mörkare och glansigare än den osminkade halvan har du hittat rätt.

4 Lär känna dina linjer.
För att hindra att läppstiftet hamnar utanför, doppa en bomullstuss i genomskinligt puder och rulla ut det precis ovanför läpplinjen innan du tar på läppstift. Stanna där.
- En del kvinnor lägger på puder på sitt läppstift i tron att det får läppstiftet att stanna kvar. - Men det förstör egentligen färgen och torkar ut läpparna.

5 Tecknade läppar.

För att få läppstiftets färg djupare och mer långvarig, täck hela munnen med en läppenna som har samma färg som munnen, inte läppstiftet. Använd sidan på läppennan, inte spetsen, för att fylla läpparna helt.

6 Gläns på.
För att få ett läppglans att vara längre än 30 sekunder, torka av munnen med en torr bomullstops.
- Ju fuktigare mun, desto mindre varaktighet för läppglanset.

7 Låt det vara.

För att ta bort ett fast läppstift, täck munnen med vaselin och vänta en minut innan du torkar bort det.
- Vattenfast sminkborttagning för ögonen fungerar också väldigt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0